Inovaţiile Nutricia,
peste 30 de studii clinice și 50 de publicaţii

Studiile noastre clinice pentru complexul de prebiotice scGOS/lcFOS

2003

Efectul unui nou complex de prebiotice asupra microbiotei intestinale și scaunelor la sugarii născuţi la termen.

G. E. Moro, F. Mosca, V. Miniello, S. Fanaro, J. Jelinek, B. Stahl and G. Boehm

Studiu randomizat dublu-orb privind eficacitatea nutriţională și și efectul bifidogen ale unei formule pentru sugari cu proteine parţial hidrolizate, un nivel ridicat de acid beta-palmitic și oligozaharide nedigerabile.

H. Schmelzle, S. Wirth, H. Skopnik, M. Radke, J. Knol, H.-M. Böckler, A. Brönstrup, J. Wells and C. Fusch
2005

Microflora colonului la sugarii hrăniţi cu formula cu galacto- și fructooligozaharide: similară cu cea a sugarilor alăptaţi.

J. Knol, P. Scholtens, C. Kafka, J. Steenbakkers, S. Gro, K. Helm, M. Klarczyk, H. Schöpfer, H.-M. Böckler and J. Wells

Oligozaharidele prebiotice din alimente sunt detectabile în fecalele sugarilor hrăniţi cu formula.

G. E. Moro, B. Stahl, S. Fanaro, J. Jelinek, G. Boehm and G. V. Coppa

Efectul formulei de lapte pentru sugari care conţine un complex de galacto- și fructooligozaharide și Bifidobacterium animalis viabilă asupra microflorei intestinale în primele 4 luni de viaţă.

A. M. Bakker-Zierikzee, M. S. Alles, J. Knol, F. J. Kok, J. J. M. Tolboom and J. G. Bindels

Teste PCR cantitative efectuate în timp real pentru identificarea și cuantificarea speciilor de Bifidobacterium din fecalele sugarilor alimentaţi cu formula de lapte cu prebiotice.

2006

Un complex de oligozaharide prebiotice reduce incidenţa dermatitei atopice în primele șase luni de viaţă.

G. Moro, S. Arslanoglu, B. Stahl, J. Jelinek, U. Wahn and G. Boehm

IgA secretorie din scaunele sugarilor alimentaţi cu formula de lapte cu pre- și probiotice.

A. M. Bakker-Zierikzee, E. A. F. Van Tol, H. Kroes, M. S. Alles, F. J. Kok and J. G. Bindels

Analiza PCR cantitativă în timp real asupra speciilor de Lactobacillus din scaunele sugarilor alimentaţi cu formula de lapte cu prebiotice.

2007

Suplimentarea formulei cu oligozaharide prebiotice protejează sugarii alimentaţi cu formula de lapte împotriva infecţiilor în timpul primelor 6 luni de viaţă.

S. Arslanoglu, G. E. Moro and G. Boehm

Efectul formulei de lapte conţinând un complex prebiotic de galactooligozaharide cu lanţ scurt și fructooligozaharide cu lanţ lung asupra nivelurilor de colesterol seric și triacilglicerol.

P. Alliet, P. Scholtens, M. Raes, K. Hensen, H. Jongen, J.-L. Rummens, G. Boehm and Y. Vandenplas
2008

Intervenţia nutriţională în primii ani cu un complex de oligozaharide prebiotice reduce incidenţa manifestărilor alergice și a infecţiilor în primii doi ani de viaţă.

S. Arslanoglu, G. E. Moro, J. Schmitt, L. Tandoi, S. Rizzardi and G. Boehm

Imunoglobulina A secretorie din fecale este crescută la sugarii sănătoși care primesc o formulă de lapte cu galactooligozaharide cu lanţ scurt și fructooligozaharide cu lanţ lung.

P. A. M. J. Scholtens, P. Alliet, M. Raes, M. S. Alles, H. Kroes, G. Boehm, L. M. J. Knippels, J. Knol and Y. Vandenplas
2009

Un complex unic de galactooligozaharide cu lanţ scurt și fructooligozaharide cu lanţ lung induce un profil imunoglobulinic benefic la sugarii cu risc crescut de alergie.

E. Van Hoffen, B. Ruiter, J. Faber, L. M'Rabet, E. F. Knol, B. Stahl, S. Arslanoglu, G. Moro, G. Boehm and J. Garssen

Analiza genomică microarray cu specii mixte a probelor fecale demonstrează răspunsuri transcripţionale diferenţiate ale bifidobacteriilor la sugarii alimentaţi natural și cu formula de lapte.

E. S. Klaassens, R. J. Boesten, M. Haarman, J. Knol, F. H. Schuren, E. E. Vaughan and W. M. de Vos
2010

Explorarea parametrilor imunitari bazali la sugarii sănătoși care primesc formulă de lapte suplimentată cu prebiotice.

M. Raes, P. A. M. J. Scholtens, P. Alliet, K. Hensen, H. Jongen, G. Boehm, Y. Vandenplas and J. L. Rummens

Risc scăzut de apariţie a dermatitei atopice în primii ani datorită acţiunii prebioticelor imunoactive în rândul sugarilor cu risc scăzut de atopie.

C. Grüber, M. Van Stuijvenberg, F. Mosca, G. Moro, G. Chirico, C. P. Braegger, J. Riedler, G. Boehm and U. Wahn
2011

Un complex de trei prebiotice nu afectează răspunsurile specifice de anticorpi la vaccin la sugarii sănătoși născuti la termen în primul an de viaţă.

J. Stam, M. van Stuijvenberg, J. Garssen, K. Knipping and P. J. J. Sauer

Suplimentarea formulelor de lapte de început pentru sugari cu un complex unic de prebiotice are efecte bifidogene de lungă durată.

F. Salvini, E. Riva, E. Salvatici, G. Boehm, J. Jelinek, G. Banderali and M. Giovannini

Analiza populaţiei de bifidobacterii în intestinul sugarului prin maparea directă a tiparelor de hibridizare genomică: potenţial de monitorizare a dezvoltării și a efectelor intervenţiilor nutriţionale.

R. Boesten, F. Schuren, K. Ben Amor, M. Haarman, J. Knol and W. M. de Vos

Oligozaharidele nedigerabile reduc concentraţiile lanţurilor ușoare libere de imunoglobulină la sugarii cu risc de alergie.

B. Schouten, B. C. A. M. van Esch, T. G. Kormelink, G. E. Moro, S. Arslanoglu, G. Boehm, L. M. J. Knippels, F. A. Redegeld, L. E. M. Willemsen and J. Garssen

Evaluarea toleranţei și a siguranţei pe un eșantion mare de sugari sănătoţi alimentaţi cu o formulă prebiotică inovatoare: un studiu controlat, randomizat.

P. Piemontese, M. L. Giannì, C. P. Braegger, G. Chirico, C. Grüber, J. Riedler, S. Arslanoglu, M. van Stuijvenberg, G. Boehm, J. Jelinek and P. Roggero
2012

Galectina-9 indusă de simbiotice este implicată în suprimarea simptomelor alergice la șoareci și oameni.

S. De Kivit, E. Saeland, A. D. Kraneveld, H. J. G. Van De Kant, B. Schouten, B. C. A. M. Van Esch, J. Knol, A. B. Sprikkelman, L. B. Van Der Aa, L. M. J. Knippels, J. Garssen, Y. Van Kooyk and L. E. M. Willemsen

Biomarkeri microbieni și imunitari la sugarii cu risc de alergii hrăniţi cu formula de lapte cu proteine intacte din lapte de vacă care conţine carbohidraţi specifici nedigerabili.

K. Knipping, A. Orsi, G. Boehm, F. Castoldi, J. Garssen, M. L. Giannì, T. G. Kormelink, G. Lista, P. Maranglone, F. A. Redegeld, P. Roggero and F. Mosca
2014

Efectele laptelui de creștere suplimentat cu prebiotice și LCPUFA asupra infecţiilor la copiii mici.

P. Chatchatee, W. S. Lee, E. Carrilho, P. Kosuwon, N. Simakachorn, Y. Yavuz, B. Schouten, P. L.-d. Graaff and H. Szajewska
2015

Manifestări similare de episoade febrile raportate la copiii fără atopie la vârstele de la 3 până la 5 ani după administrarea unei formule de lapte suplimentate cu prebiotice.

M. van Stuijvenberg, J. Stam, C. Grüber, F. Mosca, S. Arslanoglu, G. Chirico, C. P. Braegger, J. Riedler, G. Boehm and P. J. J. Sauer
2016

Formula de lapte pentru sugari care conţine galacto- și fructooligozaharide și Bifidobacterium breve M-16V susţine creșterea și toleranţa adecvate la sugarii sănătoși într-un studiu multicentric, prospectiv, dublu-orb, controlat, randomizat.

M. Abrahamse-Berkeveld, M. Alles, E. Franke-Beckmann, K. Helm, R. Knecht, R. Köllges, B. Sandner, J. Knol, K. Ben Amor and A. Bufe

Formulele de lapte pentru sugari parţial fermentate cu oligozaharide specifice susţin creșterea adecvată a sugarilor și sunt bine tolerate.

F. Huet, M. Abrahamse-Berkeveld, S. Tims, U. Simeoni, G. Beley, C. Savagner, Y. Vandenplas and J. O. B. Hourihane

Formula cu lapte cu proteine parţial hidrolizate, suplimentată cu prebiotice, pentru prevenirea eczemelor la sugarii cu risc crescut de alergii: un studiu controlat, randomizat.

R. J. Boyle, M. L. K. Tang, W. C. Chiang, M. C. Chua, I. Ismail, A. Nauta, J. O. B. Hourihane, P. Smith, M. Gold, J. Ziegler, J. Peake, P. Quinn, R. Rao, N. Brown, A. Rijnierse, J. Garssen and J. O. Warner
2017

Efectul simbioticului asupra microbiotei intestinale la sugarii născuţi prin cezariană: un studiu multicentric, dublu-orb, randomizat.

M. C. Chua, K. Ben-Amor, C. Lay, A. G. E. Neo, W. C. Chiang, R. Rao, C. Chew, S. Chaithongwongwatthana, N. Khemapech, J. Knol and V. Chongsrisawat

Un studiu controlat, randomizat a demonstrat că formula de lapte fermentată cu galactooligozaharide cu lanţ scurt și fructoologozaharide cu lanţ lung reduce incidenţa colicilor infantile.

Y. Vandenplas, T. Ludwig, H. Bouritius, P. Alliet, D. Forde, S. Peeters, F. Huet and J. Hourihane