Conţinut dedicat specialiștilor în sănătate
Meniu
  • Laptele matern, sursa noastră de inspiraţie
  • Aptamil ProFutura®
  • Aptamil cu PronutraTM Advance
  • Aptamil® HA PROSYNEOTM
  • Sistemul imunitar începe la nivel intestinal
  • Inovaţiile Nutricia
    • Prebiotice
    • Probiotice
    • Postbiotice
    • Înapoi
  • Studii clinice
  • Dezbaterile Nutricia
  • Contact
DEZBATERILE MEDICALE NUTRICIA

O ALTĂ ETAPĂ PENTRU FORMULELE DE LAPTE: DE LA COMPOZIȚIE LA FUNCȚIONALITATE

Prezentări de la a 9-a Conferință Națională de Pneumologie Pediatrică, eveniment virtual

Prof. Dr. Cristian Gheonea
Temă
FORMULA DE LAPTE CU PRE- ȘI POSTBIOTICE
Prof. Dr. Sorin Man
Temă
UN NOU CONCEPT ÎN FORMULELE DE LAPTE
Prof. Dr. Doina Pleșca
Temă
FORMULA DE LAPTE CU PRE- ȘI POSTBIOTICE

Trecut și viitor în prevenția alergiilor: noutăți și controverse

Prezentate la al XIV-lea Congres Național de Pediatrie (11-14 septembrie 2019, Cluj-Napoca) și moderate de Dr. Luiza Grecu, Director Medical Nutricia.

Prof. Dr. Sorin Man
Temă
Alergia - o problemă de sănătate publică
Tot mai multe persoane sunt afectate de alergii, putem vorbi despre o problemă de sănătate publică?
Află mai multe
Prof. Dr. Sorin Man
Temă
Intoleranță și alergie
Care este diferența dintre intoleranța la anumite alimente/ingrediente (lactoză) și alergiile alimentare?
Află mai multe
Prof. Dr. Cristian Gheonea
Temă
Factorii de risc pentru alergii
Care sunt criteriile care încadrează un sugar în categoria de risc înalt pentru alergii?
Află mai multe
Prof. Dr. Doina Pleșca
Temă
Recomandări în prevenția alergiilor
Care sunt ultimele recomandări în prevenția alergiilor?
Află mai multe
Prof. Dr. Sorin Man
Temă
Dezvoltarea toleranței orale
Cum puteți explica, pe larg, conceptul de dezvoltare a toleranței orale?
Află mai multe
Prof. Dr. Cristian Gheonea
Temă
Microbiota și alergiile
Care este implicarea microbiotei în apariția și evoluția alergiei?
Află mai multe
Prof. Dr. Doina Pleșca
Temă
Noi factori de risc pentru alergii
Există și alți factori de risc pentru alergii, în afară de istoricul familial?
Află mai multe
Prof. Dr. Sorin Man și Prof. Dr. Cristian Gheonea
Temă
Diversificarea alimentației și alergiile
Care este rolul diversificării alimentației în prevenția alergiilor alimentare?
Află mai multe
Prof. Dr. Sorin Man
Temă
Laptele matern și toleranța orală
Ce legătură există între proteinele din laptele de vacă aduse prin alăptare sugarului și dezvoltarea toleranței orale?
Află mai multe
Prof. Dr. Cristian Gheonea
Temă
Proteinele hidrolizate în alergii
Ce rol au proteinele parțial hidrolizate din formulele de lapte în prevenția alergiilor?
Află mai multe
Prof. Dr. Doina Pleșca
Temă
Probioticele și alergiile
Ce rol au probioticele în prevenția alergiei?
Află mai multe
Prof. Dr. Doina Pleșca
Temă
Oligozaharidele din formulele de lapte
Care sunt dovezile pentru oligozaharidele existente în formulele de lapte și ce rol ar putea juca în prevenția alergiei?
Află mai multe
Prof. Dr. Cristian Gheonea
Temă
Simbioticele din formulele de lapte
Ar putea avea combinația dintre un pre- și un probiotic, adică un simbiotic, un efect sinergic?
Află mai multe
Prof. Dr. Doina Pleșca
Temă
Simbioticele și nașterea prin operație cezariană
Care sunt primele rezultate privind eficiența unui complex simbiotic ce conține scGOS/lcFOS 9:1 și B. breve M-16V la sugarii născuți prin cezariană?
Află mai multe
Inovaţiile
Nutricia
Prebiotice
Probiotice
Postbiotice
Studii clinice
Nutricia este singura companie care deţine un centru dedicat exclusiv cercetării laptelui matern. De mai bine de 40 de ani, experţii Nutricia cercetează compoziţia și beneficiile laptelui matern.
Citește ultimele studii
Dezbaterile Nutricia
Nutricia invită specialiști din domeniul nutriţiei sugarului la o serie de dezbateri privind medicina bazată pe dovezi, beneficiile laptelui matern și compoziţia formulelor de lapte.
Urmărește interviurile
  • Politica de Cookies
  • Termeni și Condiţii
  • Confidenţialitate