Aptamil®
HA PROSYNEO™

contribuie la reducerea riscului de alergii

LAPTELE MATERN - FACTOR-CHEIE ÎN DEZVOLTAREA UNEI MICROBIOTE INTESTINALE ECHILIBRATE ȘI A UNUI RĂSPUNS IMUN ADECVAT1-6

Nașterea prin cezariană, expunerea la antibiotice sau la agenți poluanți pot duce la un dezechilibru al microbiotei intestinale la sugari - disbioză a microbiotei intestinale7-9.

O perturbare a microbiotei la începutul vieții poate avea drept rezultat incapacitatea de inducere a toleranței orale și a unui răspuns imun adecvat specific fiecărui antigen bacterian. Ceea ce duce la creșterea tulburărilor asociate cu dereglări ale răspunsului imun cum sunt alergiile10.

LAPTELE MATERN antrenează natural sistemul imunitar prin1,2

NUTRICIA, cu peste 40 de ani de cercetare a laptelui matern, a dezvoltat noul Aptamil® HA PROSYNEO™, care susține antrenarea sistemului imunitar prin echilibrarea microbiotei intestinale
Beneficii produs
formĂ de prezentare
mod de preparare
declaraȚii nutriȚIonale

APTAMIL® HA PROSYNEO™ CONTRIBUIE LA REDUCEREA RISCULUI DE ALERGII LA NIVEL INTESTINAL11, 19-21, 28

  • Combinaţie patentată de prebiotice și tulpină probiotică cu efect sinergic2
  • Echilibrarea microbiotei intestinale, mai apropiată de cea a sugarilor alăptaţi sănătoși10
  • Potenţial de a reduce dezvoltarea dermatitei atopice19

SYNEOTM - COMBINAȚIA PATENTATĂ DE PREBIOTICE ȘI PROBIOTICE CU EFECT SINERGIC DOVEDIT

APTAMIL® HA PROSYNEO™, recomandat sugarilor încadrați în grupa de risc și care nu pot fi alăptați

APTAMIL® HA PROSYNEO™ 1
Lapte de început, 0-6 luni

cutie metalică 400 g

APTAMIL® HA PROSYNEO™ 2
Lapte de continuare, 6-12 luni

cutie metalică 400 g

Produsul poate fi achiziționat din hipermarketuri și din cele mai importante farmacii.

APTAMIL® HA PROSYNEO™ 1
Lapte de început, 0-6 luni

APTAMIL® HA PROSYNEO™ 2
Lapte de continuare, 6-12 luni

APTAMIL® HA PROSYNEO™ 1
Lapte de început, 0-6 luni

APTAMIL® HA PROSYNEO™ 2
Lapte de continuare, 6-12 luni

Bibliografie:
1. Walker A. J Pediatr, 2010;156:S3-S7; 2. Michaelsen, KF. Gesundheitswesen, 2008;70 (Suppl 1):S20-21; 3. Jeurink PV, et al. Crit Rev Food Sci Nutr, 2018;2:1-9; 4. Walker WA, et al. Pediatr Res, 2015;77(1–2):220–8; 5. Bergmann H, et al. British J Nutr, 2014;112:1119–28; 6. Hunt KM, et al. PLoS One, 2011;6(6):e21313; 7. West CE., et al. Journal of Allergy and Clinical Immunology, 2015;135(1):3-1; 8. Kim BJ, et al. Allergy Asthma Immunol Res, 2014;6(5):389–400; 9. Azad MD, et al. BJOG, 2016; 10. Knoop, K.A., et al., Microbial antigen encounter during a preweaning interval is critical for tolerance to gut bacteria. Sci Immunol, 2017. 2(18); 11. Boyle R et al. Allergy, 2016;71:701–710; 12. Van Esch B. Tox Lett, 2013; 220:95-102; 13. Van Esch B. PAI, 2010;21:e780-786; 14. Van Esch B. PAI, 2011:22;820-826; 15. Van Esch B. PhamaNutrition, 2017:5;1-7; 16. Billeaud et al. Eur J Clin Nutr. 1990;44(8):577-83; 17. Tolia et al. JPGN. 1992;15(3):297-301; 18. Mihatsch et al. Acta Paediatr. 2001;90(2):196-8; 19. Chua M, et al. JPGN, 2017;65:102-6; 20. Van der Aa LB, et al. Clin Exp Allergy, 2010;40:795–804; 21. Schouten, et al. J. Nutr, 2009;139:1398–403; 22. Kim J, et al. Pediatr Allergy Immunol, 2011;22(7):715; 23. Shamir R, et al. Wiley 2015 Milton, Brisbane, Australia, ed 1; 24. Moro G, et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr, 2002;34:291-5; 25. Cuello-Garcia et al. World Allergy Organization Journal (2016) 9:10; 26. Martín R, et al. Appl Environ Microbiol, 2009;75(4):965–9; 27. Jost T, et al. Br J Nutr, 2013;110:1253–62; 28. Nutricia, data on file; 29. Akiyama K, et al. Acta neonatologica Japonica,1994;30:130-7; 30. Yamada T. Acta neonatologica Japonica, 2002;38:294; 31. Li Y. Pediatr Int, 2004;46(5):509-15; 32. Sato T. Int J Food Microbiol. 2010;137(2-3):254-8; 33.

Notă importantă: OMS recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni şi continuarea alăptării alături de începerea diversificării la sfatul medicului. OMS recomandă ca femeile gravide și mamele să fie informate despre avantajele și superioritatea alăptării, hrănirea maternă și alăptare, efectele negative posibile asupra alăptării la introducerea hrănirii parţiale cu biberonul, dificultatea de a se reveni asupra deciziei de a nu mai alăpta, utilizarea corespunzătoare a preparatelor pentru sugari, implicaţiile sociale și financiare ale utilizării lor, riscurile legate de sănătate ale utilizării necorespunzătoare a preparatelor pentru sugari.